Am auzit ieri la radio o idee misto. O publicatie din SUA (nu mai stiu cum se cheama) a facut un articol cu sugestii de seriale, gandindu-se ca tot vor sta americanii in casa o vreme pana trece codul rosu de furtuna. Asa ca, m-am gandit eu sa va spun si voua la ce filme m-am mai uitat in ultima vreme ca poate va inspira si pe voi. Mie mi-au prins tare bine. Si s-a cam potrivit si cu vremea de afara. Cred ca iarasi vom aduna un numar semnificativ de zile fara soare, asta nu imi place, dar daca privim partea buna a lucrurilor, este vremea perfecta pentru filmeeee!

Am vazut si revazut cateva, lista mai jos.

  1. A Good Year (2006) – 6,9 pe IMDB – o combinatie faina intre Provence, accentul sexy al francezilor, muzica de suflet, primavara, soare, natura, vin bun, levantica, oameni frumosi si Marion Cotillard.
  2. Paddington (2014) – 7,6 pe IMDB – un film despre puterea familiei, sarbatori, fapte bune.
  3. Singin’ in the Rain (1952) – 8,4 pe IMDB – nu ma voi satura vreodata de filmul asta si mai ales de muzica lui. Daca nu l-ati vazut inca, nu mai stati pe ganduri.
  4. Forrest Gump (1994) – 8,8 pe IMDB – „run Forrest, run!”
  5. La vita è bella (1997) – 8,6 pe IMDB – Roberto Benigni face tot filmul, nici maca nu mi-l pot imagina cu altcineva in rolul principal. Asta e un film puternic, te trece prin toate fazele existentei, dar merita fiecare secunda, l-as revedea oricand.

Pe lista de „TO SEE”:

Acum ca v-am dat cateva idei, poate ca ne sugerati si voi cateva, intr-un comentariu aici. Acum cat mai avem zile fara soare, ca sezonul e tot mai aproape si vom fi numai la cort, si tot mai rar veti auzi de la noi altceva decat floricele pe campii, ghirlande, beculete si tot asa.

Ramanem recunoscatori!
Sa aveti o saptamana mirobolanta 🙂

PS: poza este de la nunta Andradei, photo credits: Maria Hedengren.