Tematica sau firul rosu al povestii

Este o intrebare, dilema, ce-vreti-voi, pentru toti cei care pornesc la drum in organizarea acestui minunat eveniment. Dupa ce trecem de etapele de stabilire a zilei, alegerea meniului, semnarea contractului, urmeaza partea de care dragilor mei miri le este cel mai frica, TE-MA-TI-CA.

Ce facem? Cum facem? Cum o alegem? O alegem sau nu? Si uite asa ii ia valul, incep sa se gandeasca la toate nuntile la care au mai fost, se chinuie sa isi aminteasca detalii, poate, poate, se vor inspira si ei de undeva, din ceva.

Tematica exista deja.

Dragii mei, linistiti-va! Tematica exista deja. Conform dexonline.ro, tematica este referitoare la o tema, o idee principala. Aceasta idee principala sau tema exista deja, implicit, la un eveniment precum nunta, si anume, voi doi si iubirea voastra. Tot ce se intampla pe langa sunt elemente de particularizare, care, evident, va reprezinta pe voi 2.

Eu as spune mai degraba ca la fiecare nunta ar trebui sa se regaseasca ceea ce se cheama „lucruri sau pasiuni in comun” sau „firul rosu al povestii”. Nu e necesar, dupa parerea mea, sa fie ceva maret care sa se regaseasca in tot felul de decoratiuni. Este suficient sa existe cateva „chestiute” care sa insemne ceva pentru voi, sa va reprezinte si sa va bucurati ca le veti avea acolo in ziua nuntii voastre.  Si da, in felul asta, nunta are ceva deosebit, este speciala pentru ca voi o faceti sa fie asa J Asa cum in toate povestile, beletristica sau nu, exista un fir rosu, asa va exista si la nunta voastra, daca va ganditi putin la pasiunile si placerile voastre sau la lucrurile care va leaga pe voi doi.

Cum gasim firul rosu al povestii?

Din experienta mea, sa dai de firul povestii este destul de usor. Pe o scara de la 1 la 10, alegand dintr-o serie de activitati pe care le presupune organizarea unei nunti, aceasta s-ar incadra la nota 3, daca nu chiar 2. Poate ca un pic mai dificil este cu punerea in aplicare, insa nici acestea nu sunt cele mai complicate lucruri din univers. Slava Domnului, posibilitati exista!

Dupa cateva intalniri (aka. beri sau pahare de vin) cu viitorii mei miri, am gasit punctul comun cat ai zice peste. Am vorbit putin, ne-am cunoscut, ei mi-au povestit, eu am ascultat si cand am venit cu propunerea pentru ziua cea mare s-au legat toate. De fapt ele se leaga de cand ne vedem, usor, usor.

Cu urechea ciulita si ochiul format, imi sar in fata toate detaliile despre voi, nah, defectul meseriei. In principiu, eu nu prea am cum sa nu fiu atenta la fiecare „pictura”, „dans”, „desen”, „bicicleta”, „cantat”, „alergat”, „calatorie”, „gatit”, „cusut” pe care le scoateti voi pe gura, ca imediat vin si ideile. Una de la mine, una de la voi, si tot asa. De multe ori, cineva care nu va cunoaste atat de bine poate vedea lucrurile mult mai repede si ma clar.

Nunta Romaneasca - Monica si Ovidiu

Nunta Romaneasca – Monica si Ovidiu

Nunta Raluca si Adi - 12

Nunta misterioasa – Raluca si Adi

I Do Weddings - Decoratiuni personalizate care se incadreze in tematica

Nunta cu aer frantuzesc – Elena si Marian

Intalnirile acestea sunt dintre partile mele preferate din procesul de organizare. Dupa ce depanam amintiri si gasim idei, trebuie sa le gasim o forma de reprezentare. Partea buna e ca noi am vazut multe evenimente, prin urmare „picture it” e foarte la indemana.

Sfat de luat cu voi peste mari si tari.

In incheire, as vrea sa va mai spun ceva, poate cel mai important „ceva”. Indiferent de alegeri, nu uitati un lucru, iar asta e valabil pentru toate momentele, detaliile etc. pe care le planificati pentru organizarea nuntii voastre: nunta este ziua VOASTRA, momentul VOSTRU special si VOI trebuie sa fiti cei care se bucura cel mai tare de ea.  Am zis!