Provocari noi sunt in fiecare sezon, de fiecare data trebuie sa fii mai bun si cu fiecare cuplu nou cu care lucrezi sa oferi ceva in plus. Cred ca de-a lungul anilor am strans o colectie de provocari si invataturi care imi dau de inteles ca tot timpul ai ceva nou de explorat. Ceea ce pot spune concret, este ca am invatat cum sa comunic mai bine cu clientii. Pare putin dar cand lucrezi in domeniul acesta inseamna foarte mult pentru ambele parti.

 

Interviu cu Ana Cazacu, Wedding Planner I Do Weddings – nuntiinaerliber.ro

Ana organizeaza nunti cu suflet alaturi de Simona si Liana de cativa ani buni, iar din 2015 are si diploma de designer floral. Este mereu pusa pe invatat si vine cu propuneri noi pentru a imbunatati modul de lucru alaturi de cupluri. Apreciaza foarte mult mediul din cadrul echipei I Do Weddings – nuntiinaerliber.ro deoarece simte ca este sustinuta si primeste ajutor pentru a se dezvolta personal si profesional.

Va invitam sa cititi interviul sincer si entuziast.

Ce te-a determinat sa te alaturi Simonei in business-ul acesta?

Inca inainte de a termina facultatea stiam deja ca imi doresc sa organizez evenimente, dar am ales sa mai trag putin de timp 🙂 Asa ca am realizat tema de dizertatie in domeniul evenimentelor din cadrul hotelier. Dupa ce am avut ocazia sa lucrez intr-un hotel mi-am dat seama ca mediul nu imi era propice, in sensul ca mi-as fi dorit ceva mai apropiat de suflet. Punandu-ma pe cautat am dat de Simona si echipa ei.

O data ajunsa la discutia cu Simona am avut acelasi sentiment pe care il ai cand iesi cu cineva la o bere si stati pur si simplu de vorba. N-a fost nicidecum un interviu riguros menit sa bage sperietii in tine sau care pune accent pe cat de importanta este firma si cate stiu despre asta. Mai concret, ceea ce m-a determinat sa imi doresc sa fac parte din echipa IDO a fost mediul pe care echipa il creeaza.

Cate dintre asteptari s-au concretizat?

Dificila intrebare, in sensul ca asteptarile pe care le avem se modifica in mod constant, in functie de informatiile noi pe care le absorbim. Privind inca de la inceput as spune ca deja am depasit cea mai mare parte din asteptarile pe care le avem si inca unele noi.

Care au fost cele mai mari provocari si ce ati invatat in urma lor?

Provocari noi sunt in fiecare sezon, de fiecare data trebuie sa fii mai bun si cu fiecare cuplu nou cu care lucrezi sa oferi ceva in plus. Cred ca de-a lungul anilor am strans o colectie de provocari si invataturi care imi dau de inteles ca tot timpul ai ceva nou de explorat. Ceea ce pot spune concret, este ca am invatat cum sa comunic mai bine cu clientii. Pare putin dar cand lucrezi in domeniul acesta inseamna foarte mult pentru ambele parti.

Care a fost cea mai mare realizare in toti acesti ani?

Pe plan personal cel mai mare impact il are modul in care privesc evenimentele, acum imi dau seama ca orice situatie ce pare dificila are o modalitate de a ne invata ceva bun.

Imi place sa cred ca fiecare eveniment dus la bun sfarsit este o realizare in sine, dar fiind un domeniu in care sunt pretuite comunicarea si skillurile de management, pot spune ca m-am bucurat cand am avut ocazia sa organizez mai multe evenimente in acelasi timp, because I like a challenge.

Care sunt cele mai amuzante intrebari pe care le-ai primit la intalnirile cu mirii?

Unele dintre cele mai amuzante intrebari au fost legate de lac:

“Putem sa facem baie in lac de dimineata?” sau “Putem sa luam barca pe lac?”, dar printre cele mai haioase a fost o intrebare adresata de un viitor mire: “Pot sa imi dau unditele la mine si sa dau la peste?”. Va dati sema care a fost reactia miresei :))

Ce ai simtit la prima nunta si ce mai stii de oamenii astia?

Wow! Pare ca a trecut mult timp de atunci 🙂 Intamplator mirele primului cuplu cu care am lucrat de la cap la coada este si unul dintre furnizorii nostri principali. Desi pare ca este mai usor sa lucrezi cu persoanele apropiate, WRONG! :)) Stresul pare dublu, emotiile mult mai mari, iar responsabilitatea, desi aceeasi, atarna cu 5 kilograme in plus. Unde mai pui ca si colegele mele (Simona si Liana) erau printre invitati.

Am avut emotii si mi-am dorit foarte mult sa fie totul perfect. M-am bucurat alaturi de ei si am avut o echipa frumoasa care m-a ajutat la tot pasul.

Care a fost cea mai nastrusnica/ complicata/ funny tematica de nunta de cand te-ai alaturat echipei? Cum alegeti tematica?

Imi place foarte mult cand cuplurile isi doresc o tematica complicata sau mai iesita din comun pentru ca este si pentru mine provocator sa vin cu idei sau solutii atipice. Ce-i drept in timpul sezonului este greu de organizat pentru ca volumul de munca este foarte mare, dar atata timp cat ai un plan bine pus la punct in avans este mai usor.

Ce te faci cand planul se da peste cap si te trezesti fara aranjamente de tip Harry Potter, non-florale, pentru mesele de invitati cu zi inainte de eveniment?

Iti sufleci manecile si le faci, folosind tot ceea ce se poate din logistica. A fost complicat, dar si funny acum ca privesc inapoi.

Tematica nuntii nu este un aspect obligatoriu si nicidecum nu il alegem noi. Discutam cu mirii inca de la inceputul intalnirilor si impreuna construim conceptul evenimentului, folosind elemente definitorii pentru ei.

Ai o nunta preferata sau ne poti spune care a fost evenimentul la care ai avut cele mai mari emotii?

Este foarte greu sa aleg pentru ca am lucrat cu atat de multe cupluri diferite. In afara de asta, emotii am inainte de fiecare eveniment, daca nu as avea mi s-ar parea ingrijorator :))

Recunosc ca unele nunti imi sunt mai apropiate de corason pentru ca unii miri imi dau voie sa ma apropii mai mult de ei, dar imi este greu sa pun degetul si sa spun “ei” pentru ca in general imi plac oamenii si felul in care poti sa ii descoperi.

Cate nunti ai organizat de cand te-ai alaturat echipei?

Chiar recent am numarat pentru ca eram curioasa: intre sezoanele 2015 si 2018 am ajuns la 48 de nunti, urmand ca in 2019 sa depasesc pragul de 50 🙂

Ce actiuni ati intreprins pentru a creste business-ul de la an la an?

Cred ca avem o tendinta de a evolua cu totii, doar ma bucur mult ca si in echipa noastra se pretuieste aspectul asta.

De cele mai multe ori clientii sau chiar si prietenii ne intreaba ce facem pe timp de extrasezon. Chiar asta: ne gandim la modalitati noi de a imbunatati serviciile dar mai important, cred eu, pe noi insine. Ceea ce am apreciat intotdeauna la colegele mele este ca nu mi s-a impus o bariera in momentul in care am dorit sa aduc ceva nou in firma, initiativa a fost privita intr-un mod productiv 🙂

Exemplul cel mai concret care imi vine in minte este momentul in care mi-am luat diploma de designer floral si am hotarat sa am doua job-uri in acelasi timp – wedding planner pentru IDO si florist.

Cu cati miri vei colabora in 2019?

Este foarte amuzanta intrebarea acesta pentru ca, fetele stiu, am o oroare fata de numarul 13.

Intamplator si sezonul trecut am avut 13 cupluri cu care am lucrat iar sezonul urmator la fel, dar voi alege sa spun ca momentan lucrez cu 13 cupluri 🙂

Daca v-a placut interviul, va invitam sa cititi si articolul Retrospectiva celor 10 ani de nunti in aer liber I Do Weddings.

Hai si pe Facebook sau Instagram pentru a descoperi povesti de dragoste cu oameni misto. 😊