Pana acum am vorbit despre culorile anului, stilul si forma aranjamentelor florale, tipul florilor si verdeata, vasul central pentru aranjamentul de masa, accentele aparte si buchetele de mireasa in forme speciale in trend in 2018. In continuare vom prezenta aranjamente florale speciale, atat din punct de vedere al esteticii, cat si al utilizarii acestora, ce vor cuceri scena nuntilor anul acesta.

Ceremoniile religioase – arcade florale flamboiante

Pana acum cinci – sase ani, cel mai des intalnite aranjamente decorative pentru ceremoniile religioase au fost stalpii florali aflati de cele mai multe ori la intrarea in biserica sau in dreapta, respectiv stanga locului de desfasurare a slujbei.

In ultima vreme au devenit din ce in ce mai apreciate arcadele florale de dimensiuni sau forme impresionante, cu aranjamente atipice. Combinatia de flori si textil care contureaza decorul arcadelor este des votata de cuplurile care urmeaza sa aiba o ceremonie religioasa in aer liber.

Un alt tip de decor pentru fundalul cununiei este arcada rotunda, cercul purtand o simbolistica aparte in cultura nuntilor.

Foto – Pinterest

Decorul tavanului – candelabre florale

 Una dintre marile dorinte ale cuplurilor ce urmeaza sa aiba nunta este personalizarea in totalitate a spatiului de eveniment. Desigur, in discutie intra si decorul tavanului care pana acum cativa ani era perceput ca un simplu decor si avand doar rolul de iluminare, acum insa, i se acorda o atentie sporita.

Foto – Nunta Sofia si Dragos

Candelabrele florale sau cele pline cu verdeata iau locul tavanelor cu scop de iluminare. Uneori, cele doua variante se completeaza reciproc, creand un decor atipic, cu rol util si decorativ in acelasi timp. 

Nunta Alexandra si Romeo – Foto Stefan Rotaru

 Masa mirilor – decor de fundal floral

Fara doar si poate, masa mirilor reprezinta un element central in cadrul nuntii. Anul acesta, pentru a valorifica si mai mult rolul mesei de prezidiu, creatorii de trenduri in domeniu o vor decora cu un fundal bogat in flori si/ sau verdeata.

Foto 1, 2, 3 – Pinterest

Modalitatea prin care se pune accentul pe acest decor floral poate fi diversa, in functie de preferinte si mai ales de buget. Puteti opta pentru un fundal tip perete fals cu un decor floral sau doar din “foliage” ori pentru o combinatie de textil si flori. Sau, de ce nu, cercuri florale amplasate la diverse inaltimi si de varii dimensiuni.

In tendintele anului 2018 se regasesc multe dintre dorintele si cerintele cuplurilor din anii trecuti, insa au rasarit si cateva idei cu adevarat noi, ce stabilesc o directie generala speciala in materie de aranjamente florale pentru nunti.

Avand in vedere diversitatea de flori, materiale, forme si modele pentru aranjamentele florale de nunta si lasand la o parte trend-urile, cea mai buna varianta decorativa este cea care rimeaza cel mai bine cu personalitatea voastra. Cea cu care va simtiti confortabil si care va defineste. Pana la urma, moda este creata de noi.

In final, permiteti-ne un mic sfat, nu lasati ca toate aceste detalii sa devina o povara in materie de alegeri, ci o placere constructiva, la care sa va ganditi cu drag si peste ani.

Noi va stam la dispozitie pentru orice intrebare sau sugestie va trece prin minte si va invitam sa ne urmariti si pe Facebook sau Instagram pentru a descoperi povesti de dragoste cu oameni misto. 😊