Incepand cu toamna anului trecut, floristii din domeniu, organizatorii de nunti si locatiile de evenimente, au stat cu ochii pe noile tendinte ale anului 2018 in materie de aranjamente florale. Fiind o industrie ce ne pasioneaza in mod special si avand o legatura directa cu nuntile, ne-am pus si noi cu burta pe carte pentru a va putea oferi cea mai buna indrumare.

Am adunat aici sfaturi despre trenduri preluate de la colegii din domeniu, insa dorim sa va prezentam si cateva idei personale acumulate din experientele anilor trecuti.

Suntem foarte entuziasmati sa impartasim cu voi noile descoperiri! 🙂

Paleta de culori: Pantone a hotarat – Ultra Violet

Pantone, autoritate in domeniul culorilor, stabileste  in fiecare an o culoare ce va influenta toate industriile ce au de-a face cu cromatica, iar aici intervin si “cut flowers” (florile taiate).

Foto – Pinterest

Discutia privind aranjamentele florale din cadrul unei nunti incepe de regula cu paleta de culori. Cu siguranta anul acesta o sa vedem multe evenimente ce vor avea in componenta culoarea de baza Ultra Violet sau culori inchise, dramatice.

Alte culori ce vor influenta cromatica evenimentelor de anul acesta sunt bronz, navy, apricot orange, peach, greenery (culoarea anului 2017) si burgundy.

Florile & Verdeata – spectacol si fantezie

Multe cupluri cu care stam de vorba ne spun chiar de la prima intalnire: “Nu vrem ceva banal sau des intalnit.” Declaratie care nu poate decat sa ne bucure, gandindu-ne la varietatea de flori si verdeata ce se regaseste pe piata si la posibilele imbinari de texturi si forme.

Foto 1 – Deer’s Photograpy – Nunta Catalina & Vali   Foto 2 – Land of White Deers – Nunta Gabi & Glen

I-Do-weddings-Oana-Ionut

Foto – Katerina Nedelcu – Nunta Oana & Ionut

Dalie impunatoare, iasomie delicata, florile de salcam parfumate, eucaliptul “seeded” sau in alte varietati, suculente sau echeveria, sunt printre florile si verdeata in voga anul acesta. Desigur, bujorii, floarea miresei si trandafirii de gradina raman in preferinte.

Cel mai interesant trend in materie de verdeata l-am pastrat la final: dark foliage. Cotinus Coggygria Royal Purple sau Cordyline Black Cockatoo sunt doar cateva exemple care pot adauga un aspect dramatic decorului de nunta.

Foto – Pinterest

10-I-Do-Weddings-dark2

Stilul & Forma aranjamentelor florale – libertate&naturalete

In urma cu trei – patru ani, aranjamentele florale dezordonate au devenit din ce in ce mai cautate in peisajul nuntilor. Asta se datoreaza aspectului natural, care lasa impresia ca abia au fost culese din gradina si aranjate in doi timpi si trei miscari, fara prea mult efort.

Foto 1 – Katerina Nedelcu – Oana & Ionut         Foto 2 – Ascendent Arts – Nunta Bogdana & Vlad

Texturate si uneori intr-o mai mare varietate de flori, verdeata si culori, aranjamentele asimetrice sunt des intalnite intr-un stil garden, boem, vintage sau pur si simplu relaxat. La fel ca si in cazul buchetelor de mireasa, dar despre acestea o sa scriem intr-un articol separat. 😊

Trend-urile in materie de nunti de anul acesta sunt numeroase si mai cu seama atragatoare, astfel ca vom reveni foarte curand pe blog cu un nou material despre acest subiect. Data viitoare va vom povesti despre idei de vase decorative ce se pot folosi in 2018 si accente aparte in aranjamentele florale si buchetele de mireasa.

Pe curand! 🙂 Pana data viitoare, va asteptam alaturi de noi si pe Facebook si pe Instagram cu alte povesti frumoase despre iubire si oameni frumosi.
Sa fiti fericiti si relaxati.