Am facut degustarile pentru meniurile din 2019. A fost un rasfat nemaipomenit, asta pentru Chef Eugen si Chef Ciprian de la in-bucate.ro s-au intrecut in a ne gadila papilele gustative cu tot felul de bunataturi. Tot stand la taclale, pentru ca mai trebuia sa si respiram intre atatea preparate bune, s-a ivit si discutia despre ce sa alegem la nunta, bufet suedez sau servire la masa.

Foto: in-bucate.ro

Si cum degustarile cu clientii din 2019 bat la usa, ma gandesc ca prinde bine sa va scriu o sinteza a ceea ce am vorbit noi, iata argumentele pentru fiecare varianta:

Pro Bufet Suedez:

  • Variatate mai mare de preparate, chefii nostri abia asteapta sa gateasca felurite mancaruri
  • Cand se scoate un fel de mancare pe bufet, e un moment in sine al nuntii, starneste curiozitate: ce-o mai fi de data asta?
  • E un moment ce stimuleaza socializarea, veti vedea invitati care nu se cunosc discutand in fata bufetului
  • Nu se mai arunca atat de multa mancare pentru ca fiecare isi ia atat cat ii trebuie. Cu totii stim ca e multa mancare la o nunta, dar e greu de rupt traditia de atatia ani de zile. Partea buna a bufetului suedez e ca, mancarea ramasa in tavi poate fi dusa la un centru.

Foto: Pinterest

Pro Servire la Masa:

  • Oamenii sunt reticenti la schimbare. Cum nuntile cu bufet suedez sunt rare, iti trebuie ceva curaj sa incerci asta. Daca totusi invitatii sunt mai timizi si nu ar avea curaj sa se duca la bufet, va recomand servirea la masa!
  • La o nunta eleganta, high heels, s-ar putea sa fie cam dificil sa te plimbi cu farfuria in mana
  • Bunicilor s-ar putea sa le vina mai greu sa se deplaseze dupa mancare sau sa inteleaga de ce aceasta nu vine la masa. Din fericire, de multe ori, ospatarii sunt intelegatori si ne ajuta sa avem grija de toata lumea
  • La o nunta mare exista posibilitatea sa se creeze coada de asteptare, avand in vedere ca lumea se da la vorba sau se decide mai greu. In aceasta situatia, servirea mancarii la masa este cea mai buna optiune.

Foto: in-bucate.ro

Ca sa va zic, situatia e cam asa: fiecare cu dreptatea lui! De ce? Pentru ca fiecare nunta este unica, si poate ceea ce se potriveste intr-o parte nu se potriveste in alta. Sunt avantaje si dezavantaje din orice punct de vedere, partea buna e ca unele dezavantaje pot fi prevenite si rezolvate.

De fapt, tine de voi si de a alege ce vi se potriveste cel mai bine, voua si invitatiilor vostri. Noi doar putem sa punem in aplicare ce hotarati voi.

Deci, ce sa fie?