Acest articol a fost scris ca urmare a Concursului din decembrie 2017 >> Care sunt problemele pe care le intampini in organizarea nuntii? >> https://goo.gl/de4FRV 

Inca de cand erai fetita de cateva primaveri ai visat la rochia de mireasa si iti imaginai cum o sa arate pana in cel mai mic detaliu, iar cand spunem “rochie de mireasa”, ne ducem automat cu gandul la o rochie alba, cu o trena maiestoasa si cu voal transparent.
Dar rochia de mireasa nu a fost dintotdeauna alba ca laptele, asa cum sunt majoritatea modelelor din ziua de azi.
Exista chiar si un vechi poem potrivit caruia alegerea culorii rochiei de nunta influenteaza viitorul.

„Marita-te in alb si vei face cele mai bune alegeri,
Marita-te in gri si vei pleca departe,
Marita-te in albastru si vei fi intotdeauna sincera,
Marita-te in haine de nuanta perlei si vei trai furtunos,
Marita-te in roz, iar spiritul tau se va scufunda in abisuri”.

Cand si cum? Cu cat timp inainte ar trebui incepem sa ne cautam rochia de mireasa?

Prima problema des intalnita de fiecare viitoare mireasa are legatura cu achizitionarea rochiei: Cand? Si cum?
In principiu, ceea ce ne ocupa o bucata buna de timp este cautarea rochiei si mai ales a momentului in care sentimentul de intregime ne inunda sufletul caci asta este rochia mult visata. Ideal ar fi sa incepeti cautarile cu aproximativ 6 luni inaintea marelui eveniment. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca livrarea poate dura intre 2 si 4 luni, acest lucru datorandu-se faptului ca se lucreaza dupa masurile fiecarei mirese in parte, iar asta presupune mult volum de munca, atentie si dedicare din partea casei de moda sau al designer-ului.

Incearca toate modelele care iti plac, nu te limita

Un alt lucru intalnit este faptul ca mai bine de 80% dintre viitoarele mirese care sunt in cautarea unei rochii pleaca cu ceva total diferit fata de ceea ce aveau in minte. Este in regula sa ai imagini cu modele de rochii care iti plac, dar daca vrei sa gasesti un model care ti se potriveste ca o manusa trebuie sa incerci mai multe stiluri pentru a verifica toate posibilitatile si a nu avea regrete dupa plasarea unei comenzi.

Pretul corect al rochiei de mireasa

Un alt aspect demn de adus in discutie este faptul ca nu exista rochie frumoasa si ieftina. Initial, o rochie ieftina poate parea minunata pe manechinul din vitrina, fara a observa detaliile ce fac diferenta, dar calitatea se va vedea imediat ce vei scoate rochia la lumina, iar croiala nu este unul dintre motivele pentru care rochia are un pret ridicat, ci materialul, dantela si pietricelele cusute manual.

Ultimele retusuri

Imbraca rochia cu doua saptamani inainte de nunta si fixeaza ultimele detalii. Asa vom sti sigur ca evitam “surprize” de tipul “este larga” sau “ma strange” in dimineata nuntii. Cu doua saptamani inainte de nunta nu prea mai pot aparea modificari ale siluetei tale, asa ca acesta este momentul perfect.

Achizitionam un model existent sau o cream de la zero?

In cazul in care sunteti o fire mai artistica si vreti ca rochia sa fie produsul ideilor vostre, foarte bine, suna excelent. Insa, trebuie sa va asigurati ca ati ales croitoria potrivita. Uneori bugetul poate parea atractiv, insa calculele de la inceput se intampla sa nu se prea potriveasca cu cele la final. Si aici trebuie sa fiti atente.

Iar cand spunem croitoria potrivita, trebuie sa avem in vedere urmatoarele:

  • cautarea dantelei si comanda. Aici trebuie sa tinem cont de timpul de procurare al materialului si de livrarea acestuia.
  • luarea de masuratori. Niciodata masuratorile nu trebuie sa fie exacte, pentru ca nu se stie cum oscileaza greutatea noastra in acea perioada. O rezerva de material trebuie sa existe intotdeauna.
  • crearea modelului si imbinarea tuturor materialelor, a pliurilor (in cazul in care rochita este stil printesa) din tulle plisat, pietricele si cate si mai cate.
  • bugetul. Totodata, nici partea de buget nu sta mai bine, din cauza faptului ca in timp ce tu vei cauta un anume material si ai nevoie de doar cativa metri, pretul va fi mai ridicat.

Pe fiecare viitoare mireasa ce ne trece pragul o sfatuim sa aloce timpul necesar pentru achizitia rochiei si al accesoriilor ce vor ajuta sa puna in evidenta fiecare detaliu. Emotiile ce tin de rochie si aspectul ei sunt ultimele pe care ati vrea sa le aveti in saptamana dinaintea nuntii.

Ceea ce conteaza cel mai mult este ca voi doi sa va simtiti bine, asta trebuie sa fie preocuparea voastra in ziua nuntii 🙂

Noi va asteptam in continuare alaturi de noi si pe Facebook si pe Instagram cu alte povesti frumoase despre iubire si oameni frumosi.
Pana data viitoare, va dorim sa fiti fericiti si relaxati. Imbratisari cu drag.